Välkomna till årets gruppträningar - ett roligare sätt att träna

Har du länge trott att rotera axlarna fort i nedsvingen skapar längd i drivern? Vill du skapa ”lag” i svingen, tricket som styr 60% av din fart på klubban och även skapar rakhet i dina slag? Vet du att du missar hålet från 1,5 meter om puttern är 1 grad öppen eller stängd, men vet inte hur du kontrollerar puttern i träffen? Har du någon gång lyssnat på den frälsta golfaren på restaurangen, den som "kom på det" och fick känna hur fantastiskt härligt det är att komprimera en golfboll med järnen? Vore det inte skönt att få koll på den enda enkla saken i bunkern som gör att klubban glider genom sanden och bollen faktiskt flyger ut? Förmodligen kan du svara ja på någon fråga här och då vill vi visa dig svaret i sommar i en av våra gruppträningar!

Välkommen till ett nyttigt, roligt och enkelt sätt för dig som vill bli bättre!

Gällande närspel hjälper vi dig med att förbättra bollträffen runt och på green. Här övar vi mycket på grunderna, teknik och råd till ett bättre och stabilare närspel. Vilken klubba är passar bäst till olika lägen? Vi övar i bunkern och hjälper dig till ett säkrare bunkerspel. På puttingreen får du hjälp och tips med det viktigaste slaget i golf. Passa på och fyll på med ny inspiration och övningar till fortsatt träning. När det gäller det långa spelet får du hjälp med att förbättra bollträffen, förstå bollkomprimering, sätta grunderna på plats inför kommande golfrundor. Vi övar på spelets olika delar och du får med dig träningstips, övningar och inspiration till fortsatt träning.

I år har vi målet att vara konkreta och ge dig svar på hur? och varför? så du kan ta med dig mer kunskap själv ut på träningsområdet och banan för att förstå vad som verkligen orsakar just Din hook, din duff, din topp eller avsaknad av spin på pitchen osv. Målet är att Du ska vilja spela mer och roligare golf!

Träningsstruktur

För att ni ska få mest värde av gruppträningarna så kommer vi ha gruppträningar på två nivåer, dock mest på level 1.

  • Level 1 är den mest grundläggande nivån som passar de golfare som antingen är lite nyare in i golfen, de golfare som behöver en riktig repetition av grunderna och de fundament som är viktiga eller de som helt enkelt känner att de inte riktigt fått till sitt golfspel som de önskar. Här diskuterar vi bollposition, fundamentala men kritiska tekniker i olika moment, förklarar orsak och verkan så alla förstår.
  • Level 2 är lite mer avancerad träning där vi kommer arbeta mer med specifika moment för de golfare som vill ta med sig något specifikt från sin gruppträning. Vi kan diskutera specifika komponenter eller myter kring ”lag” i din sving för att hitta de extra 15 metrarna med drivern, det kan vara att lära dig förstå vilken hand som just du använder för att styra puttern genom träffen som sedan bör styra hur du greppar puttern, det kan vara teknikträning runt greenen med målet att klara par även när du missar greenen på knepiga ställen. Under 2018 kan vi även lägga upp träning med trackman för dom som är intresserade. Denna träning sker lite efter efterfrågan.

Vi kommer följa gruppträningarna under säsongen och erbjuda mer av det som ni golfare efterfrågar. Så här kommer träningarna struktureras:

  • Grupper på 3-6 personer (minst 3 personer annars bokas träningen om) Trackman max 5 pers (minst 3 personer).
  • Kostnad 100kr per person och pass, trackman 200:- per person.
  • Träningslängd 60 min och trackman 90 min.
  • Vi träffas på klubbområdet 5 min innan träning om inget annat anges av tränaren
  • Schema postas kontinuerligt här på webben och nyhetsbrev.

 

Anmäl dig till proshop@katrineholmsgolf.se eller ännu bättre, direkt nedan:

Anmälan

Aktuellt schema

Level 1

Gruppträning damer..

 

 

 

 

Level 1

Gruppträning både herr, dam och juniorer.. 

 

Level 2 Gruppträning vid behov.

 

Priser: 100:- per person och tillfälle, max 6 pers och minimum 3 pers för genomförande.

Priser trackman 200:- per person och  tillfälle, max 5 pers och minimum 3 pers för genomförande.

Anmälan sker på proshop@katrineholms golf.se

 

Kom igång golf.

Nu är det dags för Kom igång golfen att starta för säsongen 2018, perfekt tillfälle för dig som vill komma igång med golfen att anmäla Er. Vi varierar med att spela på bana, träningar m.m. Allt detta gör vi tillsammans i lättsamma och sociala former.

Tillfällen med tränare, där någon av vår tränare är med på övningsområdet och sedan följer med ut och spelar några hål på banan. 100 kr/pers och tillfälle.

För att komma igång och spela på banan och lära känna andra medlemmar har vi bokat in ett tillfälle i veckan där man går ut och spelar 9-hål tillsammans. Anneli på kansliet är ansvarig för dessa tillfällen och det kostar ingenting att vara med. Tiderna som är inbokade på 9-hålsbanan är 17.39, 17.48 samt 17.57

Tisdag 3 Juli

Måndag 9 Juli

Tisdag 17 Juli

Måndag 23 Juli

Tisdag 21 Augusti

Måndag 27 Augusti

Anmälan sker till info@katrineholmsgolf.se

VÄLKOMNA

 

 

 

 

 

Regelkväll

Återkommer med tid och datum maj månad

 

Nya scheman kommer löpande.