2020 införs ett nytt världshandicapsystem

Från 2020 kommer dagens sex stora handicapsystem att bli ett. Genom nya världshandicapsystemet kommer golfare att kunna jämföra sig med varandra och spela på lika villkor överallt.

 

– Ett handicapsystem som gäller i hela världen är fantastiskt bra för spelet och speciellt för den resande golfaren, säger Birgitta Ljung, ledamot av Svenska Golfförbundets regelkommitté och medlem i kommittén som arbetat fram den nya modellen.

– Eftersom världshandicapsystemet bygger på snittscorer är det viktigt att golfaren under 2019 registrerar så många handicapronder som möjligt, både bra och dåliga. Ju bättre underlag, desto mer riktig handicap får spelaren 2020, säger Claes Grönberg, regel- och handicapansvarig på Svenska Golfförbundet.

 

Några av de viktigaste detaljerna:

  • Din exakta handicap blir genomsnittet av de åtta bästa av de 20 senaste registrerade ronderna

  • Max exakt handicap blir 54,0

  • Det blir inga handicapgrupper

  • Alla kommer att få registrera sällskapsronder

  • Alla kommer att få registrera niohålsronder

 

Annat intressant för dig som spelare:

  1. Ska man registrera slag eller poäng i nya systemet? -> Du som spelare kommer att kunna välja mellan att registrera antal slag hål för hål eller ett totalt poängbogeyresultat.
  2. Vilka spelformer räknas som handicapgrundande? -> Slagspel, maxantal slag (slaggolf) och poängbogey är de spelformer som ska gälla för handicapgrundande ronder i Sverige.
  3. Hur fungerar systemet om resultatet på ett hål stuckit iväg ordentligt? -> Ur ett handicapperspektiv räknas maximalt nettodubbelbogey på det aktuella hålet, oavsett ditt faktiska antal slag eller om du inte hålat ut.

 

Här på SGF finns allt att läsa om det nya världshandicapsystemet

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Betala din avgift i december 2019-12-04
Höstmöte mån den 25e nov 2019-10-31
Klubbchefsbrev oktober 2019-10-04
Julbord 2019 2019-10-02
KM 2019 2019-08-26