Sörmlands Sparbank Junior Challenge hosted by Robert Karlsson

Det är inte bara proffsen som tävlar på Katrineholms GK denna veckan

På 9-hålsbanan så spelades idag en annan mycket viktig tävling, nämligen Sörmlands Sparbank Junior Challenge hosted by Robert Karlsson, där morgondagens stjärnor intog banan. Detta är en ny tävling sponsrad av Sörmlands Sparbank öppen för alla klubbar i Sörmland som anmäler tvåmannalag som består av en tjej och en kille. Arrangemanget stöttas också praktiskt av Sörmlands Golfförbund, som också var på plats idag med tävlingsservice, fika och administration. Uppvärmningen och morgonpepp stod Jocke Rask för, så alla spelarna kom igång, försökte gömma undan nervositeten på första tee och istället ha skoj på banan.

På sjunde hålet var det också en närmast hål tävling där vinnarna vann en plats i den stora Beat the Pro tävlingen som hölls tillsammans med tourspelarna på 18-hålsbanan. Här vann Emilia Malki från Vidbynäs Golf (2,72m) och Lukas Karlsson från Flens GK (3,54m). Som pris fick de tampas på hål 12 mot de två sista ledarbollarna i Swedish Challenge, en härlig upplevelse för Emilia och Lukas.

Det blev en mycket rafflande historia med flera lag som tampades om förstaplatsen, men till sist så stog Vidbynäs som segrare med Emilia Malki och Leo Torsell. Stort grattis till vinsten och vi hoppas alla juniorer haft en bra dag på Katrineholms GK. Stort tack till Sörmlands Sparbank, Sörmlands Golfförbund och vår egen prisutdelare, Robert Karlsson.

Prispallen:

1 Emilia Malki Vidbynäs Golf
  Leo Torsell Vidbynäs Golf
2 Elsa Ersman Finspångs GK
  Isak Eklund Finspångs GK
Delad 3a Felicia Forsberg Nyköpings GK
  Alexander Hjerp Nyköpings GK
Delad 3a Lisa Vinger Vidbynäs Golf
  Eric Leonardsson Vidbynäs Golf

 

Kommentarer