Vi kammade hem en hedrande 3e plats på Torshälla GK

Seriespelet spelades i Torshälla fredag 21/7 samt lördag 22/7.

Laget som åkte dit blev, Theo Andersson, Sebastian Nilsson, Kent Lagerbäck, Viktor Gogman och Mattias Elf. Ledare var Stefan Andersson som även fick var reserv då vi fick sent avhopp av spelare.

 

Dag ett inleddes med två foursam där Theo och Sebastian spelade ihop och spelade bra i vinden och noterade en runda på 74 slag, två över par.

Kent och Viktor spelade den andra och noterade 79 slag. Det bästa resultatet räknades och vi tog ledningen efter förmiddagens spel.

På eftermiddagen väntade bästboll där bägge resultaten skulle räknas.

Mattias och Viktor spelade ihop och kom in på 69 slag. Theo och Sebastian kom in ett slag bättre med 68 slag.

Spelet första dagen var stabilt och samtliga resultat gjorde att vi var i ledningen efter dag 1 men det var inte mycket som skilde lagen åt.

 

Dag 2 inleddes med foursam där Kent och Viktor gick ut först och inledde lite svajigt för att sedan avsluta starkt och hamnade på 77 slag. Theo och Sebastian fortsatte sitt jämna spel från gårdagen men hade inte flytet på greenerna för att skjuta lågt. 76 slag noterades och nu väntade de avslutande singlarna där tre av fyra resultat skulle räknas.

Eskilstuna, Ingelsta, Vidbynäs och vi låg inom några slag inför avslutningen där de två bästa lagen skulle flyttas upp en division.

Sebastian som spelat stabilt fick spela den första singeln för oss och han inledde med att vara på par första nio hålen för att sedan avsluta fyra över par med totalt 76 slag.

Viktor gick ut som nästa och inledde med att vara 2 över par efter första nio hålen för att sedan tappa till plus 6 totalt, 78 slag blev resultatet till slut.

Tredje man att gå ut var Kent och han inledde med att var på par efter nio hål men de sista nio hålen blev tunga och han noterade 79 slag till slut.

Theo var sist ut och han visade upp ett stabilt spel under hela rundan utan att få i så många puttar och noterade ändå ett bra resultat på par, 72 slag.

 

Eskilstuna drog ifrån under singelspelet och vann före Ingelsta som avslutade med låga scorer, 66, 69 och 77 vilket gjorde att vi hamnade på en tredje plats.

Sammanfattningsvis tycker vi att vi gjorde vi en stabil insatts men tyvärr så tappade vi uppflyttningsplatsen under singelspelets sista nio hål där vi inte riktigt orkade prestera.

Vi fortsätter vår satsning mot div 1 och hoppas på att fler tävlingsspelare kan ansluta till vårt lag inför säsongen 2024.

 

//Stefan Anderssson & Victor Gogman

Coacher

Kommentarer

Fler artiklar