Seger i Katrineholm ger biljett till Europatouren

Här är nyheten som får alla Nordea Tour-spelare att jubla. Segraren i Katrineholm Open by Robert Karlsson kan se fram emot en biljett till Europatourtävlingen KLM Open. – Det känns jättekul att vi lyckades få till det här, säger den svenske stjärnan.

Robert Karlsson avslutade Nordea Masters på bästa sätt med en makalös rond på 63 slag.

I bollen efter kom 17-årige Marcus Kinhult, som hade fått chansen att spela sitt livs första Europatourtävling på PGA National och erfarenheten var fantastisk och en viktig lektion för det fortsatta golflivet.

Nu kan vi avslöja att Robert Karlsson har lyckats se till att fler lovande spelare ska få uppleva ett liknande äventyr. Segraren i Robert Karlssons tävling på Nordea Tour, Katrineholm Open by Robert Karlsson, får nämligen en friplåt rakt in i Europatourtävlingen KLM Open i Holland.

- Vi försöker göra något extra med tävlingen varje år och det känns jättekul att vi lyckades få till det här i år.

Hur har det gått till?
- Vi var ett gäng som satt och snackade om vad vi skulle kunna hitta på och så dök den här idén upp. Man behöver väl inte gå in på detaljer, men jag känner killen som driver KLM Open bra och sedan är det väl en bra gissning att jag kommer att vara med och spela den tävlingen själv i år, säger Karlsson.

Vad hoppas du att det här ska ge?
- Framförallt vill vi ju ge vår egen tävling ett litet uppsving och jag hoppas och tror att det här ska locka en del spelare att komma. Jag vet hur tufft det kan vara att spela på Nordea Tour och vill gärna göra något extra för killarna där, säger Karlsson.

Dessutom ändrar Katrineholm Open också om i strukturen kring tävlingen och i stället för att dela ut ett antal wild cards till spelare som inte är kvalificerade så kommer ett måndagskval att äga rum på Jättorp.

- Det blir också något nytt. Minst tre platser kommer att stå på spel, kanske så många som sju beroende på hur många som anmäler sig.

Det låter som att årets Katrineholm Open kan bli en riktig höjdare.

- Vi behöver hjälpas åt i Golfsverige för att lyfta spelet och det känns roligt att vi i Katrineholm gör vår lilla bit.

Kommer du att spela tävlingen själv?
- Nej, inte i år. Däremot är jag med i pro am:en.

Katrineholm Open by Robert Karlsson avgörs 2-4 juli. Välkommen som besökare eller tävlande!

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Kallelse Höstmöte 2022 2022-11-07
Höststängning 2022-10-24
Klubbresa till Portugal 2022-10-24
Klubbchefsbrev oktober 2022-10-20
Projekt innan 2023 2022-10-10