Robert Karlsson Junior Open presenterad av Sörmlands Sparbank

En lysande juniordag med knökfullt startfält

I vanlig ordning så anordnade Katrineholms Golfklubb Robert Karlsson Junior Open presenterad av Sörmlands Sparbank den 6e juni. Tävlingen ger rankingpoäng för både killar och tjejer som tävlar på de svenska juniorelittävlingarna runt om i landet. I år så hade vi rekord i antal anmälningar till tävlingen med ett stort antal överanmälningar och vi är glada att kunna stå värd till en av mellansveriges mest populära juniorevents.

Tävlingen fick en härlig start där den lokale talangen Fredrik Gustavsson, tävlandes för Vingåker GK, ryckte åt sig ledningen efter 18-spelade hål med en urstark 65-runda. Spelet höll dock inte i sig på andra varvet och Fredrik tappade ner till en delad 10e plats. Vann gjorde istället den mycket duktige Linus Råstedt från Landeryds GK efter fina rundor och en totalscore på -1 över två rundor. På tjejsidan så segrade Amanda Jurander från Vadstena GK på +19 efter två varv. Vinnarna vann förutom fina golfpriser, också en plats i ett Pro-Am lag på Flens GKs kommande skins-event i juli. Stort grattis!

Dagen hade fantastiska förutsättningar genomgående med strålande väder och en mycket bra bana. Alla var mycket nöjda och belåtna med arrangemanget i sin helhet, där tävlingen flöt på bra för alla inblandade.

Klubben vill tacka Robert Karlsson för sitt fortsatta engagemang för golfens juniorer i Sverige och tävlingens stora sponsor Sörmlands Sparbank, som genom sitt stöd gör det möjligt att varje år ha denna fina tävling för både tjejer och killar som vill tävla och få möjligheter att utvecklas. Vi vill ocskå tacka Roberts sponsorer Abacus och Titleist som stöttat med fina priser till alla vinnare.

Kommentarer

Fler artiklar