Förändringarnas vindar blåser på Remna

Inför 2020 års säsong så kommer ledarskapet i klubbens banteam se lite annorlunda ut. En gammal ”banräv” som väljer att kliva lite åt sidan för att coacha fram yngre krafter för framtiden.

Jan Larsson inleder i år sin 20e säsong på Katrineholms Golfklubb, efter att ha blivit rekryterad från Eskilstuna Golfklubb. Sedan dess har klubben tagit stora steg framåt kring bankvalité, skötsel, närings- och bekämpningsfilosofi, samt inte minst, finish av spelytor under Jannes ledning. Tillsammans med ett fokuserat investeringstryck på bana så har vi idag en otroligt stark ställning kring spelkvalité och golfrykte i Sverige. Jannes bidrag här har varit helt centralt och är grunden för det varumärke som vi idag åtnjuter i golfsverige. Det är bara att lyfta på hatten för det jobb som är gjort helt enkelt!

Under de senaste månaderna har Janne funderat mycket på sitt förordnande som Banchef, sin motivation och livet i stort. Efter flera och långa dialoger så väljer Janne att ta ett steg tillbaka och återgår till sin grundroll som banarbetare, dels med syftet att få en lite lugnare tillvaro själv, men också för att släppa fram nya krafter och tankar som kan ta klubben framåt.

Inför 2020 års säsong så gör vi därmed en rockad i banteamet och Niklas Eriksson träder in som tillförordnad Greenkeeper på prov. Klubben väljer alltså att inte göra en extern rekrytering utan vi vill bygga en framtid på vår egen personal. Janne jobbar kvar som senior rådgivare och kommer vara Niklas högra hand, där vi utformat en treårsplan för att lämna över från Janne och utbilda, samt coacha fram Niklas till en slutlig och formell anställning som klubbens nya Banchef.

Niklas själv säger såhär:

- Jag ser fram emot säsongen 2020 väldigt mycket. Det kommer bli ett år med många stora utmaningar för min egen del men jag tror att det kommer bli väldigt roligt. Klubben har ett så pass rutinerat team på banan så de gör ju jobbet ganska enkelt, så för mig handlar det mer om att utvecklas som ledare och få ihop en helhet. Jag är också väldigt glad att Janne kommer att vara kvar och finnas som stöd, då hans kunskap är väldigt viktig för mig och teamet. Tillsammans hoppas och tror jag teamet kan presentera en riktigt bra bana i år igen.

Niklas har varit på klubben i 10 år och har visat på stort engagemang, driv och vilja att lära sig och utvecklas. Även om allting skett fort under hösten så känns det helt rätt och naturligt att välja Niklas som ny ledare för banteamet. Nu ska vi tillsammans se till att alla kompetenser och utbildningssteg kommer på plats för att ge Niklas förutsättningar att lyckas i rollen. Lycka till Niklas och kör så det ryker!

Kommentarer

Fler artiklar