Pontus Karlsson snodde till sig ett wildcard med en 74a på måndagskvalet

Pontus Karlsson är 16 år (fyller 17 i november) och går på golfgymnasiet i Åtvidaberg. Efter en mycket starkt utveckling under det sista dryga året så har Pontus nu +0,8 i HCP och satsar fullt på golfen.

- Det går riktigt bra nu, säger Pontus. Jag spelade faktiskt jäkligt bra i måndags. Förutom en klantig bogey på 4an där jag lade mig mask bakom stenen vid bunkern till höger så gick det bra. Jag hade en fin stretch med birdie på 5, 6 och 7. Jag spelade med två killar från Stockholm varav en hade bättre än +3 i HCP och jag var delad bäst i bollen så allt som allt är jag väldigt nöjd med rundan.

När vi frågar om Pontus styrkor som golfare så svarar han ganska snabbt: - Jag slår rakt och slår sällan bort mig. Jag är också trygg på greenerna och är stark med puttern. Pontus känner sig förväntansfull och lite nervös inför tävlingen med proffsen som startar imorgon torsdag. - Klart man är lite nervös men jag ska försöka att bara ha roligt, njuta av erfarenheten och lära mig så mycket jag kan. Jag har inget mål med själva tävlingen och hoppas att spänningen släpper efter att jag kommer iväg från första tee.

Till vardags går Pontus på ekonomilinjen på golfgymnasiet i Åtvidaberg. Han beskriver en vardag boendes i en studentkorridor med andra idrottskillar och att de har mycket roligt ihop, även om fotbollskillarna är lite väl vilda ibland. Pontus vill satsa på golfen men har inte bestämt sig riktigt kring framtiden. - Klart man tänker mycket på det och man kikar på college i USA men jag har inte bestämt något än. Vi får se hur framtiden utvecklar sig helt enkelt och det viktiga för mig är att jag trivs med golfen.

När vi till sist frågar "Vad ska du göra i sommar Pontus?" så får vi ett ännu snabbare och helt fantstiskt bra svar:   - Spela golf!

 

Stort lycka till på torsdag Pontus!

 

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Vinnare 2023 års avgifter 2023-01-17
God Jul & Gott Nytt År 2022-12-21
Kallelse Höstmöte 2022 2022-11-07
Höststängning 2022-10-24
Klubbresa till Portugal 2022-10-24