Hej alla medlemmar och välkomna till 2020 års golfsäsong!

Golf, Corona och Katrineholms Golfklubb - golfen är bra och golfen behövs!

Först och främst vill vi alla på klubben uttrycka vår omtanke för alla medlemmar denna tuffa vår. Vi hoppas alla mår bra och att vi alla hittar en väg framåt att ta oss igenom detta på tillsammans!

Vi som klubb har haft flera dialoger med SGF under de senaste dagarna och vi följer självklart utvecklingen kring Corona dagligen, som säkerligen alla i samhället idag. Som det ser ut idag så ser läget relativt bra ut för golfen. Det allmänna spelet på öppna banor runt om i Sverige ser fortsatt ganska starkt ut, även om Skåne har sett lite tapp i större rese- och sällskapsbokningar.

Vi på klubben försöker att se på året med så vanliga ögon som vi kan men det är troligt att vi behöver vara lite mer återhållsamma med säsongspersonal, investeringar mm. I stort tror vi golfen kommer klara sig ganska bra totalt sett och för alla våra medlemmar så hoppas vi kunna erbjuda ett så ”normalt” år som möjligt.

Informationen från SGF i skrivande stund är absolut INTE att golfen planerar för nedstängning som i våra grannländer utan snarare tvärtom, golfen ses som en fristad i dessa Coronatider där vi kan vistas utomhus, röra på oss, må bra och trivas utan att vi är för närgångna med alltför många andra människor.

I korthet så tror vi golfen behövs, är en viktig energihöjare och är bra i dagens läge och vi Välkomnar alla att ta del av vad vi har att erbjuda, samtidigt som vi alla självklart respekterar de uppmaningar som vår regering er oss som samhällsmedborgare.

Med det sagt så är det så smått dags att slå upp portarna och hälsa Välkomna till 2020 års säsong!

 

Öppning av anläggningen

Vi beslutade igår tisdag att öppna Katrineholms Golfklubb enligt följande planerade tider:

  • 9-hålsbanan: Fredag 3e april öppnar vi för tidsbokning och planerar för sommargreener. Fram till dess kör vi bollränna på vintergreener.
  • 18-hålsbanan: Skärtorsdag 9e april öppnar vi för bokning på 18-hålsbanan med sommargreener
  • Shopen: Öppnar formellt 9e april men vi finns på plats fram till dess för er som behöver peggar, bollar eller annat för att ta er an 9-hålsbanan så länge.
  • Rangen: Öppnas med bollmaskin den 3e april

Vi vill understryka att detta är planerade datum och de kan komma att ändras beroende på väder eller andra faktorer givet läget i dagens samhälle.

 

Restaurangens öppning och utbud

Vi har tillsammans med Pontus och Gustaf i restaurangen beslutat att vi i år öppnar anläggningen utan en full restauranglösning. Givet regeringens senaste krav på bordsservering i restaurangmiljöer så ser vi inte att vi kan hålla igång ett varmkök med personal med någon form av ekonomisk rimlighet. Således öppnar vi med endast kiosken öppen inkl korv och varma mackor från 9e april. Initialt är det endast Pontus som kommer bemanna kiosken, vilket innebär lite mindre och koncentrerade öppettider. Vi kommer följa beläggningen och behovet hos er medlemmar och försöka anpassa oss så gott vi kan och eventuellt också sköta viss försäljning från shopen. Blir det högt tryck under påskhelgen så kommer troligen bemanning och utbud öka lite så vi kan serva alal besökare så gott det går. Vi kommer informera löpande om läget.

Vi hoppas alla medlemmar har förståelse för detta och accepterar att vi gör det vi måste för att restaurangverksamheten ska kunna fortsätta långsiktigt, även efter denna tuffa vår.

 

Städdagar

Vi har också diskuterat städdagarna och om och hur vi ska ha dem på klubben. I samklang med öppningsbesluten så har vi också bestämt att vi nu kör två stycken städdagar innan öppning av anläggningen

  • Lördag 28e mars kl 10:00 – 13:00
  • Tisdag 31a mars kl 16:30 - 19:00

I år ändrar vi upplägget lite och klubben kommer inte bjuda på förtäring utan vi ber alla medlemmar som vill att ta med eget fika, filt etc av säkerhetsskäl. Vidare så kommer vår egen personal att skriva upp alla på städlistan så vi inte roterar samma penna och papper bland för mycket folk eller att alla trängs inne i shopen.

 

Övrigt

Mer info kommer från oss nästa vecvka med lite bilder och annat gällande våra projekt och vad som händer ute på banan inför säsongen. Vi vill också informera redan nu att greenerna på 9-hålsbanan kommer temporärt stängas ned under cirka två veckor i början på maj för en mindre ytskiktsrenovering som utförs med en speciell metod som inte är kompatibel med spel. Mer info om detta kommer och i bokningssystemet så ser ni bollränna med vintergreener under denna period. 

Överlag så bemannar vi klubben normalt och vi har extra fokus på våra städprocesser och dubbla städningar på alla toalettutrymmen varje dag mm. 

 

Kommentarer

Fler artiklar