Lars lämnar över till Mats

Vi frågar Lars Hultström

Du har varit ordförande för klubben i sex år. Varför väljer du nu att sluta som ordförande?

6 år är lagom tid som ordförande. Klubben har stora framtidsplaner, Projektet Sweetspot kommer ta flera år och det behövs en ny ordförande för detta stora projekt.

 

Summerat, hur skulle du beskriva din tid som ordförande? Vad har varit roligast? Vad har varit mest utmanande?

Alla mätningar visar på nöjda medlemmar och gäster. Det visar att vi gjort rätt saker.

Roligast har varit att vara med och utveckla klubben och banan till något riktigt bra. Vi har dubblat omsättningen från 7 – 8 miljoner till 14 – 15 miljoner

Ekonomin är alltid en utmaning speciellt i en nedåtgående trend för golfen i Sverige, men vi har lyckats bra ekonomisk och samtidigt lyckats satsa och utveckla.

 

Det har hänt mycket på Katrineholms Golfklubb sista åren. Hur tycker du förändringsresan har gått? Vad har vi gjort bra? Vad skulle vi ha gjort annorlunda?

Utveckling är ett måste om man skall lyckas. Man måste våga och samtidigt göra rätt saker.

John Deere affären var viktig för att få en bra bana och motiverad personal. Sedan har vi lyckats bra med Challenge Tour tävlingen.  Det har stärkt vårt Goodwill-värde enormt som klubb och bana.

 

Hur ser du på klubbens position i golfsverige? Vad tror du om golfsverige kommande 5-10 år?

Vi har ju närmast varit en framgångssaga i GolfSverige. Det märker man i mötet med andra klubbar där vi får mycket beröm för det vi lyckats skapa.

Golfen har goda möjligheter i Sverige. Motion och social samvaro i en fantastisk natur och lite tävling för de som vill. Friskvårdsbidraget kommer att gynna och legitimera golfen i framtiden.

 

Till sist, vad skall Du göra nu?

Jag kommer att leva ett liv som ”aktiv pensionär” framöver. Jag har gården och några andra styrelseuppdrag och jag hoppas på att få mer tid över för golfspel. Jag har också fem barnbarn som jag vill introducera till golfens underbara värld.

Möt Mats Gillstam

Mats Gillstam, välkommen som ny ordförande i Katrineholms Golfklubb. Vem är Mats?

Jag föddes i Byle utanför Vingåker 1965 och blev Värmboling i 11 årsåldern. Har sen dess        bott i Katrineholm och sen -89 på Duveholms Gård.

Gift med Lena sen -91 och vi har en dotter på 26 år.

Jobbat med lite av varje tex i åkeribranschen och jag har haft Sportaffär i Vingåker.

Startade eget företag 1994 som jag sen utvecklat och idag är vi 3 delägare i Coneco Sverige AB och ca 55 anställda i åkeri och entreprenadbranschen.

På fritiden så tränar jag regelbundet allt från jogging, styrketräning, cykel och golf. Genomförde En Svensk Klassiker 2017 tillsammans med Lena.

Tycker om att ha lite olika projekt hemma i form av byggnationer och renovering.

Började spela golf tillsammans med Lena 2009.

 

Roligt att du valde att tacka ja som ordförande. Varför valde du att tacka ja och vad känner du att du kommer bidra mest med? 

 För det första så tycker jag att det är kul med styrelsearbete och det ser ut som att vi kan bli ett bra team i styrelsen.

Jag har bred styrelsebakgrund, suttit i fler olika bolagsstyrelser. Hoppas att mitt sätt att leda och fördela gör att styrelsearbetet skapar engagemang och att vi blir ett bra team i styrelsen.

 

Vilka ser du som klubbens idag tre största styrkor och vad är våra tre största utmaningar?

Starkt varumärke, sund ekonomi, bra investeringstempo med en personalstyrka i världsklass.

Vårda vårt varumärke, bibehålla en sund ekonomi och arbeta för att vi skall vara en attraktiv klubb och arbetsgivare.  En stor utmaning är klubbhusprojektet som kommer kräva engagemang och resurser.

 

Hur är det att spela golf med Mats? Kan man vänta sig snabbt spel?, sneda drivar?, roliga historier?, ett och annat svärord på greenerna? eller en lugn och skön dag i solen bara?

Jag spelar nog med en bra blandning av humor och skapar ibland några roliga historier med mitt spel. Det ska vara roligt att spela men det finns en vinnarskalle som kanske inte är så smart för mitt spel alla gånger. Tycker om att spela tävling men går också gärna en lugn rond med kamrater.

 

Till sist, har du någon hälsning eller personligt att säga till alla våra medlemmar i klubben?

Jag önskar att vi alla ska få en rolig och trevlig golfsäsong. Jag vill att alla ska känna sig välkomna ut till klubben och att vi har respekt och förståelse för varandra. Prata med varandra och gärna med mig och övriga styrelsemedlemmar om det uppstår frågor eller bara hur golfspelet fungerar :) 

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Rangesatsning 2020-05-27
Vårmöte 16e juni 2020-05-26
Trogen medlem rabatt 2020-05-08
9-hålsbanan får ett ansiktslyft 2020-05-02
Klubbchefsbrev april 2020-04-16