Klubbchefsbrev - Midsommar

Hej alla medlemmar! Sommaren och värmen är här på riktigt och om ett par dagar är det dags för lite Midsommarhelg. Då kan det vara på sin plats med lite golfläsning om vad som händer på Katrineholms GK. Som sig bör, koka en kaffe, sparka av dig tofflorna, sätt dig skönt tillrätta…dags för Klubbchefsbrev Midsommar 2023.

Första tredjedelen på säsongen

Våren startade kallt och vi var oroliga att det skulle bli en sen och svag start precis som förra året. Även om vi kom igång en aning senare än vad vi vill så började snart golfvädret titta fram och vi har upplevt en bra trend egentligen hela senvåren och försommaren. Medlemsspelet har ökat, gästspelet har ökat och banan är markant bättre än förra året. Vi är i skrivande stund på sjunde plats i hela Sverige på listan över gästers nöjdhet, vilket är ett skönt betyg att ha i ryggen. Vi sticker ut på bemötande, bankvalité och atmosfär, men tappar lite på våra slitna faciliteter vilket är att vänta. Överlag är vi alla på klubben nöjda med säsongens början men vi fortsätter att köra skeppet tight på kostnadssidan för att maximera handlingsutrymme i höst. Vi hoppas alla är nöjda med anläggningen så här långt och önskar fortsatt trevligt golfspel och häng på klubben nu när vi går in i semestertider….eller ska jag skriva golftider? 😊

 

Det tråkiga först...

Vi har under en längre tid haft full insikt i att vi har besök på kvällar och helger utanför öppettider av ungdomar som hänger på anläggningen. Att de tänder rangebelysning, slår ut bollar och bitvis skräpar ned en hel del har vi låtit gå, med resonemanget att det kan vara okej givet hur lite annat det finns att göra i Katrineholm för denna målgrupp i samhället. För några helger sedan ändrades dock allt detta då deras häng spårade ur och resulterade i en sönderbruten bollmaskin, stulen och försvunnen golfbil, sönderkörda flaggor och skyltar, buskörning på greener och en del annat. Den stulna golfbilen hittades knappa tre veckor efter helgen i fråga helt kvaddad ute i skogen. Värde till just under 100tkr blev förstört och ärendet hanteras nu av polis. Vi har ganska bra koll på vem som utfört detta och vi hoppas att polisutredningen landar i ett klarläggande i fallet. Tills polisen stängt ärendet kan vi inte prata mer men vi kommer ha 100% nolltolerans mot detta beteende framöver och kommer polisanmäla alla incidenter. Vi kommer införa vissa säkerhetsåtgärder kring hantering av golfbilsnycklar mm och vill upplysa om att infarten till klubben är kameraövervakad.

Kulturen kring bunkerskötsel

Under pandemin så infördes temporära regler kring krattning av bunkrar och dessa direktiv är nu borta. Således gäller normal krattning och iordningställande efter bunkerbesök, men detta är tyvärr inte fallet praktiskt ute på banan. Detta kommer inte bli bättre endast av att jag skickar ut denna skrivelse utan vi måste ALLA hjälpas åt kring detta. Den dåliga kulturen kring bunkrarna är tyvärr betydande. Banteamet ber också ALLA om hjälp kring detta då de upplever problemet bitvis övermäktigt. Ofta sparkar man bara igen efter sig i sanden, ofta tassar man genom bunkern i tron om man kan strunta i sina fotspår, ofta struntar man i att kratta helt eller så krattar man helt utan omsorg. Är det så vi vill presentera vår bana för gäster? Är det så vi vill att vår bana ska spela för oss själva och efterkommande medlemmar? Coacha, peppa och påminn varandra och om det behövs, säg till vänligt men bestämt att dålig bunkervård inte är ok på vår anläggning. Jag bifogar lite bilder från flera helt vanliga dagar på banan.

Juniorexplosion

Något vi är väldigt glada över i år är vår satsning på golfjuniorer och Golfskolan. Under våren har vi samarbetat med skolor och tagit in golfen på idrottslektionerna. Vi har sedan med stöd från Lyckliga Gatorna och ICA Maxi erbjudit gratis Golfskola för alla barn som vill testa på golfen i år och sluta sommaren med grönt kort och vara redo som golfare för resten av livet. Gensvaret har varit magiskt bra och vi har aldrig haft så mycket barn i Golfskolan någonsin. Vi har nästan haft svårt att få fram tillräckligt med tränare för att lösa anstormningen. Som sagt, fantastiskt kul och den 5e juli kör vi en liten extra Juniorkväll tillsammans med ICA Maxi där vi planerar för lite extra bus och skoj. Framgångarna i år inspirerar oss att fortsätta på inslagen väg även nästa år och vi uppmanar alla att Välkomna alla nya barngolfare när ni får chansen!

Maskinuppdateringar på banan

Efter grova förseningar i spår från pandemin så har vi äntligen fått vår nya spruttruck på plats. Denna maskin möjliggör ett helt nytt arbetssätt för ass med gödning och alla känsliga pesticider, som är mycket mer precist där vi kan spruta med lägre bomhöjder och få medlet exakt där vi vill ha det. Vidare har vi markörer som visar exakt vart vi kör så inget dubbelarbete utförs och vi blir således också markant mer miljösmarta i vår drift. Som exempel kan nämnas vår senast gödsling på fairway som brukar minst en vecka och nu var det klart på 1,5 dagar, där vi gått från 17 tankfyllningar till endast fyra. Den gamla spruttraktorn säljs efter semestrarna när vi kört in oss på den nya maskinen och inte har behov av en backuplösning.

Vi har också planerat för två nya greenklippare från Toro som skulle kommit i våras. Dessa är fortsatt försenade och troligt kommer vi inte te emot dem förrän våren 2024. Detta medför mindre maskinkostnader i år givet att befintliga klippare ägs till 100% av klubben, men vi tvingas också köpa in lite nya klippaggregat mm för att hålla klippningen där vi vill ha den under året.

Klubbevents och annat klubbstödjande

Vi går nu in i en spännande eventperiod under semestrarna med Road to South Africa, Ladies Night (provning av mousserande- och roséviner), Tävlingsveckan med bl.a golfloppis, gratis testa på på rangen mm, därefter Shop & Krögargolfen och till sist en sista kväll med Oskar Bennerhed med vinprovningsfokus 11e aug. Alla dessa events har som mål att göra livet på klubben lite rikare, lite mysigare och lite roligare, så dra gärna tag i vänner och bekanta och häng med. Desto fler som hänger med, desto roligare blir det för alla och desto skönare stämning blir det på klubben när vi hjälps åt att skapa den.

På samma tema, var gärna med och stötta klubben nu när många samhällstrender är lite tråkiga. En shop som mår bra, innebär mer pengar till dig som medlem när vi ska drifta och utveckla klubben framöver. Glöm inte att vi har prisgaranti och vi är således alltid billigast!

Med det sagt så tycker jag vi rundar av för denna gång. Vi på klubben kommer äta en gemensam midsommarlunch på torsdag och vi uppmanar alla er att ta hand om helgen och tiden tillsammans.

 

Uppåt, Framåt…Tillsammans! …och inte minst, Glad Midsommar!

Kommentarer

Fler artiklar