Klubbchefsbrev maj

Nyheter bana

Banan har generellt lite mer skador sedan vintern än vi först trodde i våras, men överlag ser det generellt ganska bra ut. Här kommer lite mer specifik info om läget:

  • Greener allmänt: Vi ligger i skrivande stund på 3,5mm klipphöjd men kommer komma ned till 3,1 eller 3,2mm till vecka 23, i samband med att vi går in i högsäsongsprissättning. Vi har inte ambitionen att vara på Challenge Tour speed under säsongen, utan istället maxa ut kring 10-10,5 på stimpmetern, vilket klassas som tävlingshastighet på svenska tourerna. 
  • Dovhjortar: Som ni säkert redan sett och hört så har vi haft besök av festande hjortar på framförallt 1ans green, men även på 17e och 8an. Resultatet är döda repor och områden på framförallt 1ans green och problematisk puttning som resultat. Vi har skurit och dressat idag men kommer även plugga bort de värsta skadorna till greenkanterna. Vi diskuterar detta ofta och kommer göra det vi tror är mest rätt för greenerna.
  • 18e tee: Vi har lagt nytt gräs runt hela ingången till 18e tee för att reparera erodering och göra området snyggare. Vägen är utflyttad en del och hela ytan ser mer inbjudande ut.
  • 13e tee: Vi planerar för att öppna 13e tee till RKJO den 6e juni. Beroende på hur den svarar så tar vi beslut då om den förblir öppen eller om den behöver lite mer sättid. Överlag tycker jag nya teeområdet blev riktigt bra och snyggt. Hoppas ni alla känner samma sak!

Bokningsfilm

Här kommer en liten film om hur man bokar med Min golf och nya appen Min Golf Bokning med automatisk ankomstregistrering och annat smart godis. Hoppas den hjälper till för alla er som inte känner er så bevandrade i IT-världen. Jag ber om ursäkt för det lite svajiga ljudet och den nästäppta rösten.

Tre TUNGA samarbeten

Jag tänkte vi på klubben skulle försöka göra något bra och trevligt som alla medlemmar uppskattar och personligen kan ha nytta av. Så vi har nu satt tre samarbeten med stora och riktigt bra golfklubbar med riktigt bra golf, många golfhål att spela och bra anläggningar att njuta av. De tre tunga samarbena är:

  1. Vidbynäs och Kallfors: Seniorer spelar för 300kr på alla 18-hålsbanor alla helgfria vardagar. Juniorer spelar för 150kr.
  2. Frösåker: Seniorer spelar med 150kr rabatt på gällande greenfee alla helgfria vardagar på 18-hålsbanan. Juniorer har alltid 50% på gällande greenfee, dock ingen extra rabatt utöver det.
  3. Landeryd: Seniorer spelar med 150kr rabatt på gällande greenfee alla helgfria vardagar på alla deras 18-hålsbanor. Juniorer har 100kr rabatt på gällande juniorgreenfee.

Samarbetena träder i kraft måndag 3e juni om allt går som planerat. Samarbetena gäller för alla våra medlemsformer med krav på aktivt spelrättsbevis. Mer kan läsas på vår förmånssida: http://www.katrineholmsgolf.se/se/medlem/medlemsformaner 

Happy golfing!

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Betala din avgift i december 2019-12-04
Höstmöte mån den 25e nov 2019-10-31
Klubbchefsbrev oktober 2019-10-04
Julbord 2019 2019-10-02
KM 2019 2019-08-26