Klubbchefsbrev Januari

2018 är här

Pepparkakorna och skumtomtarna är slut. Semesterdagarna är avverkade och det är dags att igen kavla upp ärmarna inför 2018. Bokslutet är långt från klart men lite snabbt så kan vi lugnt ta en kaffe och konstatera att vi har haft ett mycket bra år 2017. Lite kaxigt så kan vi ju nästan lägga till frasen "som vanligt" och känna ett lugn i att klubben mår fint, är bra och hela tiden tar blandat små och stora steg framåt.

2018 står vid dörren och det känns bra att titta in i ett nytt spännande år. Vårt superteam har tagit av sig uppvärmningskläderna och vi är i full gång med att få året på plats. För alla er medlemmar så kommer det vara lite färre stubbar mellan hål 10/11 (inga stubbar alls för att vara korrekt), nypreppad vit sand i greenbunkrarna, fälld skog och rensat ris höger om 15e, lite nya web-baserade lösningar, lite nya ansikten (mer info i nästa klubbchefsbrev) och annat godis. Kort och gott, vi ser fram emot ett superår igen!....som vanligt ;) 

Äntligen har vi fått ett efterlängtat och "korrekt" beslut gällande golf som friskvård. Vår vinnare heter "Vargen". Era handicap har vi pillat på och det är kalasläge att bli Business Partner 2018. Ta en kaffe och läs vidare så hörs vi snart igen! Trevlig helg alla!

Uppåt, framåt....tillsammans!

//Marcus 

Gratis spel hela 2018 - Vi har en vinnare!

Efter lite systemstrul så har vi äntligen fått ut all komplett betaldata och under trumvirvel på kansliet dragit en vinnare ur alla Er trogna medlemmar som betalade in hela sin avgift innan årsskiftet.

Lotten föll på nummer 87……som visar sig vara Håkan ”Vargen” Andersson! Håkan har varit med sedan 1983 på klubben och är ett välkänt ansikte bland alla golfare här.  

Vi ringde Håkan på hans jobb idag och fick till svar: ”Vilken himla bra fredagspresent det här blev!”

Roligt att du känner så Håkan. Vi på klubben säger Grattis till gratis spel hela 2018 och önskar en lysande helg! Pengarna är på väg till kontot!

Vi vill också passa på att Tacka alla medlemmar som betalade in sina avgifter innan årsskiftet. I runda slängar får klubben in cirka 1,5M SEK under december och genom detta är vi likvida under vintern tills huvudmassan av medlemsavgifterna kommer in i feb/mars.

Äntligen - Golfen är friskvård

En historisk dom från Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) den 12 januari 2018, följt av en tolkning från Skatteverket tre dagar senare, gav det glädjande besked Golfsverige arbetat hårt för och väntat på länge: Golf godkänns som friskvårdsbidrag!!!

 • Arbetsgivare kan numera erbjuda sina anställda ett skattefritt friskvårdsbidrag för i princip all form av golfspel, träning och utbildning. 
 • Det maximala avdragsbeloppet är 5 000 kronor per år. Det är dock arbetsgivaren som bestämmer beloppet för sin arbetsplats, som därmed kan vara lägre än maxbeloppet.
 • Det är fortfarande upp till arbetsgivaren om de godkänner golf (eller andra aktiviteter) som förmån. 
 • En förutsättning är att all personal inom organisationen/företaget erbjuds förmånen, det vill säga möjligheten att spela eller lära sig spela golf.
 • Reglerna gäller från den 1 januari 2018.

 

Godkända avdragsgilla förmåner inom golf

 

 • Spelrättsavgift (dock med viss begränsning, se nedan)
 • Greenfeeavgifter (under 1 000 kr per tillfälle)
 • Egen träning på drivingrange
 • Golfträning, t.ex. nybörjarkurser, golfkurser, golflektioner (under 1 000 kr per tillfälle) och rådgivning i kost- och motionsfrågor
 • Års- eller säsongskort för korthålsbana, träningsanläggning eller träningsområde
 • Spela footgolf på en footgolfbana (motsvarar greenfeeavgift)

 

Inte godkänt som skattefri friskvårdsförmån

 • Medlemsavgiften till golfklubben (samma gäller all föreningsidrott)
 • Tränings- och motionsredskap, dvs golfklubbor och annan utrustning
 • Deltagaravgift i golftävlingar
 • Spelrättsavgifter som är avsevärt högre än maxbeloppet på 5 000 kr, samt exklusiva ”friskvårdspaket” med ett helhetspris och innehåll som är annat än "enkel motion". Detta då grundregeln för friskvårdsbidraget – ”enklare motionsform” – sätter den översta gränsen för vad som ryms inom regelverket. Mer detaljer finns under frågan ”Finns det en övre gräns för hur hög klubbens spelavgift får vara?”

HCP revisionen är avklarad

Handicapkommittén (Hans Gardehall, Olof Pettersson och Daniel Tillnell) har nu haft sitt årliga HCP-revisionsmöte och alla klubbens medlemmar är reviderade.

De justeringar av hcp som är aktuella efter årsrevisionen görs på respektive medlems hcp-kort i GIT-systemet och rubriceras som ”Enskild årsrevision”.  Alla höjningar sker automatiskt av systemet och Daniel har ansvar för att registrera alla sänkningar manuellt efter kommitténs möte. Som medlem loggar du in på Min Golf för att se HCP under ”HCP status”.

 

Vi vill påminna ALLA om att fortsätta att logga alla rundor ni spelar så denna revisionsprocess fungerar optimalt med bra underlag i systemet. HCP-systemet i Sverige är uppbyggt så att ditt HCP ska reflektera din maxförmåga på banan, inte din normalnivå. Snittpoängen ska således vara cirka 31,5 poäng per runda över tid i stora grupper av golfare. Detta är värt att tänka på, så det inte känns naturligt att endast logga rundor inom ”safe zone” 34-36 poäng eller över.

 

Summeringen ser ut som nedan:

Sänkning:                

 • - 2     39 st
 • - 1     26 st

Ingen ändring: 543 st

Höjning                              

 • + 2    31 st
 • + 1    73 st

Ingen förändring på grund av för få registrerade ronder: 702 st

ps. 3 personer inom HCP-grupp 1 har begärts ändring på där vi inväntar beslut av Sörmlands Golfförbund.

Vill du bli Business Partner?

Nu finns ett ypperligt läge att ta plats i en växande och bubblande grupp på klubben, samtidigt som du får synas och kommunicera med ca 60 000 besökande per år!

Till 2018 så planerar vi ett par nya saker för vårt Business Partner nätverk. Samtidigt har vi fått ett par riktigt intressanta exponeringsplatser tillgängliga. Blanda annat finns troliga hålsponsringsmöjligheter på anläggningen, både på grön slinga men även på gamla banan 1-18. Vidare så har vi möjlighet att för första gången på länge erbjuda Partners att synas i våra hålkoppar – precis framför näsan på alla våra golfare, om och om igen!

Är du intresserad av att få mer information om våra partnerplatser på banan eller om nätverket? Hör av dig direkt till mig (Marcus Lutteman) på marcus@katrineholmsgolf.se eller 070 670 67 44.

Kommentarer

Fler artiklar