Klubbchefsbrev - med en Påskutmaning på slutet

Länge sedan sist

Det var ett tag sedan jag skrev något personligt till Er i detta formatet alla men kände att det var hög tid nu när det nalkas lite Påskhelg, säsongsstart och ett litet obetydligt bygglov som ska skickas in strax. Det har varit den mest hektiska och omtumlande vintern sedan min första vinter på klubben 2013/2014 när man skulle ta in allt nytt och lära sig golfbranschen….samtidigt som vi nästan dagligen fångade möss som flydde från vinterkylan under senhösten. En blev till och med påkommen när den satt och åt lunch i en av hurtsarna under mitt skrivbord, vilket jag personligen tyckte var ganska oschysst gjort även om de är gulliga att titta på. Visitkorten som utgjorde lunch fick slängas och musens öde?, ja det vore kanske lite opassande att nämna här.

Omtumlande kan ju vid ett första smakprov upplevas negativt men jag tror att vi alla kan känna att hösten och vintern varit just omtumlande för de flesta med en relation till klubben, men att man mer och mer börjar känna en positiv förväntansbild inför det vi nu blickar framåt mot. Att bli omtumlad kanske är det bästa som kan ske för att skapa ”flow” och fokus för det man ska göra härnäst och det hjälper till att likrikta allas krafter mot ett gemensamt mål.

Säsongsstart

Våren har ju inte riktigt visat sig från sin bästa sida och man vinner ju inget på att vara bitter, men det har varit en ganska svår vinter och dålig vår med mycket tö och frost om vartannat. Resultatet är mer isbränna på våra greener än vi haft något av de senaste åren. Den kalla våren har hämmat tillväxten, eller mer korrekt, helt förhindrat den och vi är således också senare med öppningen än vi brukar. Vidare så gör låga temperaturer att vi får färre besökare och framför allt mindre aktivitet på rangen, vilket självklart påverkar oss negativt. Vi får konstatera att vi är väderutsatta och kan inte göra så mycket åt det i det korta perspektivet. Dock kan vi glädjas åt att vädret verkar skärpa till sig lite och vi är lugna i att vi gjort allt vi kan givet de förutsättningar som funnits.

Hela övningsområdet inkl bollmaskinen på andra sidan rangen planeras öppna till kommande helg (runt lunch 22a apr) och vår 18-hålsbana ligger fortsatt kvar med planerad öppning 29e april. Restaurangen skjuter sin öppning till lör 23e april givet att klubben också blir lite sena med öppningen. Personalen mår bra och vi ser fram emot ännu en fin och välbesökt säsong. Vi har Anki, Sebastian och Theo på plats som nya krafter i år. Sebastian kommer senast från Stöten som skidlärare och kommer stärka upp i shop och reception; Anki stöttar Dan och Kenneth med städ, växter och anläggningsvård; och sist men inte minst så kommer Theo stötta banteamet under sommaren mellan sitt eget golftävlande. Säg gärna Hej till våra nya förmågor när ni springer på dem!

Den lite tråkigare frågan som ändå måste behandlas är utestående avgifter. Vi är inte hela vägen igenom matrikeln i skrivande stund men vi håller på och stänger av alla medlemmar som inte betalat årets avgifter och praktiskt innebär det att man inte kan boka tider eller beträda banan. Har man inte betalat sina avgifter så ber vi er göra det omgående, tack! (Alla sponsorer behöver endast betala sin privata delfaktura för medlems- och städavgifter för att vara aktiva i systemet.)

Med ovan sagt så är det ändå dags och sparka igång 2022....Klara, Färdiga, GÅ!

Projekt & Bana

Självklart är Klubbhuset det stora för alla i år som tar och ger energi, men utöver det så händer det lite andra saker också självklart. Eftersom alla inte var på Vårmötet så kommer här lite repetition av vad som sades där. Vi ser en bra och tydlig effekt av vårt strategiska jobb på 9-hålsbanan där beläggningsökningen relativt 18-hålsbanan fortsätter att öka. Jag brukar ju tjata om greener, bunkrar, speltempo och övrig finish (hur ögat konsumerar golf), som drivande faktorer i nämnd ordning för upplevelse på banan. Vi har gjort stora insatser på bunkersidan som alla vet och vi jobbar med sandfiller projekt på greenerna för att förbättra såbädden på 9-hålsbanan. Vi har ännu inte en speltempoproblematik givet att beläggningen är fortsatt ganska låg, så det lämnar oss övrig finish att fokusera på i enskilda projekt. Under detta tema så gräver vi ur alla vattenhinder på 9-hålsbanan och har nu fokuserat på hål 19 och 27. Helt nya visuella upplevelser skapas och rena, tydliga spellinjer tillsammans med prydliga och skötta kanter. Vi har också tagit bort hämmande tallar i och bredvid fairway på 27an och kommer senare under vår och försommar iordningställa fula och skadade ytor på 27an höger om greenen.

Vi lanserar också våra nya teeskyltar på 18-hålsbanan under våren som vi hoppas ni kommer gilla. Alla sponsorerar kommer få fina nya platser att synas bredvid både nya bolltvättar och soptunnor för en ren anläggning. Ett annat projekt utanför banan är den nya pergolan vid 10ans fikaplats som också kommer bli klar under våren. Det kommer bli en supermysig plats för paus när allt är klart och växtligheten hunnit växa en del.

Till sist så är det värt att nämna att vi har en detaljerad plan för banskötsel i år som är mer rigorös än något annat tidigare. Niklas och hans team kommer bl.a vertikalskära fairway i sommar för första gången i klubbens historia och vi har gett oss tusan på att vi kan bygga ett klubbhus OCH höja banan lite till. Vi får se om vi lyckas med det men ambitionen är tydlig för alla här på klubben.

Klubbhus

Jag hade nästan glömt bort denna punkt då varken jag eller någon annan lägger så mycket tid på detta just nu. Nej skämt åsido, man sparar väl det bästa till sist, eller hur? Vi har bra fart framåt och börjar närma oss en bygglovsansökan. Projektgruppen behöver finslipa lite på branddokumentation, konstruktion och de sista handpåläggen på ritningen, sen ska styrelsen välsigna paketet innan det går i väg till byggnadsnämnden. Så fort klubbens styrelse godkänt så kommer vi göra ett större kommunikationssläpp till alla Er medlemmar där vi går igenom planritningar mm. Vi har då kommit väldigt långt i utformningen och det ni kommer se är ganska nära den slutliga produkten.

Vi har många stöttepelare i detta och projekteringen över lag görs utan att alltför många fakturor skickas till klubben. Tur är väl det när världen ser ut som den gör med maktdrivna konflikter och inflationssiffror som studsar runt och inte lyssnar på tilltal. Finns det fungerande kristallkulor att köpa på auktion eller någon gammal lanthandel så betalar vi ganska bra… 😊  

Tyvärr kan jag inte orda mer än så just idag men vi kan väl runda av detta stycke med att det går bra, vi är på tidsplan med bygglovet och vi kan alla ta Påskledigt både fysiskt och mentalt. Ja och det gör man ju bäst på golfbanan, så passa på att svänga förbi på Påskbuffé, kanske ett varv på 9-hålaren?, ett försök att hitta bollträffen på rangen?, eller inte minst, ett besök i shopen för att kolla in alla nyheter för året.

Övrigt

Vi spanar en hel del på klockan vid 1a tee som börjar vara mer fult besvär än nytta, då den ofta inte håller tiden och börjar se väldigt trött ut. Vi letar efter en automatisk, gps-styrd klocka med solljusdrift som ska harmoniera med det nya klubbhuset och vi får se om vi hittar något som är helt rätt under 2022 eller om det kommer lite senare.

Jag har beslutat att hålla lite på lanseringen av vår nya web. Dels för att den inte är verksamhetskritisk i förhållande till säsongsstart och klubbhusprojekt som tar prioritet, och dels för att vi behöver lägga lite mer krut på design och grafiskt material. Vi kommer återkomma på denna punkt och lansering sker när tiden är rätt och allting är på plats.

 

Ja så var klockan sen igen, kaffet slut och klubben tyst. Det enda som skränar i huvudet är Spotify från datorn och min egen rädsla att bli sen till middagen med släkten ikväll. Är ju alltid tråkigt att få onda ögat en Skärtorsdag men tidsoptimister som jag är väl tyvärr ganska vana gissar jag. Vi hade lite mys idag då Janne fyller 60år imorrn fredag (gratta honom när ni får chansen) och vi önskade oss själva en riktigt Glad Påsk efter en hektisk vecka!

Återstår bara att önska alla Er en Glad Påsk och önska er Välkomna ut under påskhelgen!

 

 

PÅSKUTMANINGEN

Niklas har snittat över 25 000 steg om dagen i samband med att vi gödslat alla finklippta ytor för hand. Är det någon som klipper den bedriften i påsk?? Bara att skicka in bilder på era stegräknare på Facebook, där det krävs minst 25 000 steg minst en dag i påsk. Vi lottar ut ett dussin Prov1or till vinnaren (alla kan vinna, inte bara medlemmar). Om ingen postar bilder så vinner Niklas och banteamet bollarna själva som de kan slå ner i våra nygrävda vattenhinder på kommande personalgolf :)  

Kommentarer

Fler artiklar