Klubbens "Junior Prospects" visar hur en slipsten ska dras på banan

Vinnare för andra året i rad mot äldre och mycket tufft motstånd - vi är bäst i Sörmland....igen!

Årets Juniorserie avgjordes i år på Kallfors Golfklubb genom scratch matchspel över 9-hål. Efter en lång säsong i seriespel så är det fyra lag som kvalar sig till finalspelet och det var Gripsholm som väntade i semifinal. Där vann vi tämligen smärtfritt och i final väntade Nyköping som var både äldre och, enligt lag-HCP, också bättre. Men våra killar visade att det viktiga är att vara bäst när det gäller. Flera av grabbarna visade på moget golfspel när drivern var lite sned under dagen och man valde istället långa järn och spoon från tee, för att sätta press på sina motspelare med att vara först på greenerna.

En riktigt kalasseger med andra ord och är det så att vi får behålla bucklan efter tre raka segrar nästa år så lovar vi att vi ska bjuda på laget på fest!

Spelare i finalen på Kallford var:

Theo Andersson

Sebastian Nilsson

Pontus Karlsson

Marcus Bergström.

Andra spelare som hjälpt till i laget under året är Gustaf Fredriksson, Konrad Emanuelsson och Christian Tryphonos.    

Stort grattis till alla!

En hedrande andraplats i Ungdomsserien

Ungdomsseriens finalspel avgjordes samtidigt på Kallfors. Precis som Juniorserien så avgörs finalen genom matchspel över 9-hål, men med skillnaden är att man spelar med HCP och inte scratch som i Juniorserien.

Våra killar fick möta Vidbynäs i finalen, som visade sig bli lite för tufft och det blev till slut en mycket fin andraplats.

 

Medverkande i laget under säsongen har varit:

Hugo Janson

Albin Tillnell

Carl Liljencrantz

Fredrik Gustafsson (dessa fyra spelade finalen)

Adam Andersson

Edvin Strömberg

Kommentarer

Fler artiklar