Stefan och Theo Andersson dominerade på DM

I söndags spelades Distriktsmästerskapen på vår fina bana. Tävlingen spelas över 36-hål från bakre tee, dvs vit tee för herrar och blå tee för damer. Tyvärr blev det ingen damklass för 2019, men det var däremot 57 hungriga startande i herrklassen.

Efter 36 spelade hål med ganska hård blåst och bitvis väldigt utmanande flaggplaceringar, så stod Stefan Andersson som klar segrare på 150 slag (75+75). Stefan var två slag före en trio som delade på andrplatsen på 152 slag. Här fanns två spelare från Kallfors men också Stefans son, Theo Andersson (76+76). Precis som sin pappa, storspelade Theo med stabilt spel från tee till green och han säger själv att han skulle sänkt en del puttar som han lämnade kort i linjen. Då du pappa, då hade du fått se upp!

Inte nog med det, klubben vann också Lag DM, som går ut på att de bästa tre resultaten räknas från varje klubb. Mariusz Eriksson spelade in sig på en fin 6e plats (79+75 slag) och tillsammans med Theo och Stefan var de ohotade som bästa lag i årets DM.

Stefan och Theo hade inte planerat att spela DM alls i år men efter ett sent beslut i dialog med Sörmlands junioransvarige Jan Vinger, så anmälde de sig till slut då det blev en lucka i Theos tävlingskalender. Ett ganska bra beslut visade det sig :)

Stort grattis till en lysande insats killar!

 

Möt far och son som har kommit närmare varandra och hittat mer glädje i golfen tillsammans

Stefan Andersson - nyss fyllda 43 år och har HCP 1,3

Theo Andersson, fyller 16 år i november och har HCP 1,8

 

Stefan har spelat golf sedan han var 9 år, så det har hunnit bli 34 år på golfbanan konstaterar han med ett skratt. (Vilken annan sport kan man säga det om?) Han har haft lite bättre HCP förut men han har sin bästa period spelmässigt i golfen någonsin just nu. - Jag slår bollen väldigt bra för tillfället, säger pappa Stefan.

Han har sin son Theo att tacka för sin återfunna glädje och närhet till golfen. - Tack vare Theo så har jag funnit anledning att vara på golfklubben mer och träna och spela. Det är roligt när vi kan göra detta tillsammans och peppa varandra. Jag har fått så mycket golfenergi att jag spelar H40 seniortouren i Sverige i år, så får vi se hur det äventyret slutar.

Theo själv har egentligen varit golfare så länge han minns säger han. Efter lite diskussion med pappa Stefan så enas de om att Theo i alla fall spelat seriöst sedan han var tre år gammal. - Nu spelar och tränar jag varje dag, säger Theo. Jag vet faktiskt inte hur många rundor det blir på ett år, men det är många i alla fall. När man går igenom flera batterier till golfkikaren på en säsong så vet man att man lägger lite tid på banan (skratt).

Theo har kommit in på Åtvidabergs golfgymnasium till hösten. - Målet är att bli så bra jag kan bli på golf. Sen får vi se vart det tar mig, säger Theo. Åtvidaberg är förberedande för spel på College i USA men dit vill inte Theo blicka ännu. - Jag ska göra det så bra jag kan i skolan och på golfbanan under mina tre år i Åtvidaberg och sedan får vi se. Stefan som själv varit elitidrottsman flikar in: - Det blir ju en helt annan träningsdos där nere och vi vet ju inte hur du kommer reagera på det. Det är viktigt att glädjen till golfen finns kvar när timmarna ska göras.

Under 2019 så fortsätter Theo satsa i Junior Prospect gruppen och både pappa Stefan och sonen Theo är med och slåss om platserna i Elitlaget. Årets elitlagstävling går av stapeln 18-19e juli på Vingåkers GK och träningen är i gång för fullt. Stefan har en spelaransvarig roll och Theo börjar växa in som en av hörnpelarna i laget. Målet är att laget ska upp minst ett pinnhål i seriesystemet inom tre år.

Två sista snabba:

Vad är bäst med golfen Stefan? - En social sport som är väldigt komplex. Man kan spela den i många, många år men ändå ha massor med saker att utveckla. Sen älskar jag tävlingsmomentet också!

Vad är dina golfstyrkor Theo: - Jag slår bollen ganska långt (jag slår mina järn längre än pappa nu) och jag är väldigt stabil med mina järn och inspel. Jag ger mig ganska många lägen under en runda.

Ja en härlig familjerelation på golfklubben inte sant? Lycka till på Er golfresa framåt i livet säger vi på klubben!

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Betala din avgift i december 2019-12-04
Höstmöte mån den 25e nov 2019-10-31
Klubbchefsbrev oktober 2019-10-04
Julbord 2019 2019-10-02
KM 2019 2019-08-26