Vi har Sveriges kanske bästa Klubbchef

Tre år på klubben, en rad nya och positiva förändringar, fler medlemmar och mer intäkter. Nu har vår Klubbchef Marcus Lutteman blivit nominerad till Årets Klubbchef 2016 av GAF, golfsveriges intresseorganisation för anställda inom branschen.

Marcus rekryterades 2013 och styrelsens val var inte helt konventionellt. Utan tidigare golfbranscherfarenhet innebar rekryteringen en risk, men styrelsen ville förändra vissa saker på klubben i grunden och förstod att ett helt nytt ledarskap behövdes för att skapa en ny strategi, ny organisation, nya arbetssätt och en ny kultur på klubben.

Katrineholms Golfklubb har nu växt med 25% nya medlemmar på tre år, 2013 omsattes ca 9M SEK och 2017 planeras omsättningen uppgå till ca 15M SEK. Tillväxten har skett tillsammans med ökad nöjdhet hos både gäster och medlemmar och anläggningen rankas i Sveriges toppskikt både i kvalité, prisvärdhet och besöksnöjdhet.

”Marcus har en unik kompetens och en härlig energi som smittar av sig på hans omgivning, inte minst oss i styrelsen. Att navigera på en stor klubb och driva förändring med så många inblandade intressenter är en enorm utmaning som Marcus lyckats med föredömligt. Det har bitvis varit en jobbig resa med flera svåra beslut men vi är väldigt glada och stolta över det som hänt på Katrineholms Golfklubb de senaste åren och vi tittar in i en konkurrensutsatt framtid med tillförsikt och gott självförtroende. Vi i styrelsen står alla bakom nomineringen av Marcus och tycker det är roligt och välförtjänt att han nu är nominerad som en av fem finalister i Sverige,” säger Lars Hultström, klubbens Ordförande.

Priset till Årets Klubbchef delas ut den 7e mars, i samband med GAFs årsstämma och golfens riksträff ”Golfträffen”. Utdrag ur juryns nomineringen lyder:

Marcus ledaregenskaper och handlingskraft har medfört en positiv utveckling av alla viktiga parametrar för en golfklubb. Banans kvalitet har utvecklats och förnyats, vilket bl.a medfört en medlemsökning, utökad juniorsatsning och fler nöjda gäster. Allt detta har gett oss möjlighet att arrangera Challenge Tour 2016, vilket blev en stor succé för såväl spelare, sponsorer och golfklubb. 

”Vi är alla vinnare i detta. Personligen är det roligt och skönt att känna förtroende från styrelse och andra branschpersoner för det man gör, men det är också ett kvitto på att vi tillsammans gör sköna saker på klubben. När jag kom till golfen upplevde jag självförtroendet ganska lågt i branschen och många bekymrade hjärnor som stirrade sig blinda på sjunkande siffror. Jag tycker det är fantastiskt roligt att vi som klubb kan visa Golfsverige vad en golfklubb med begränsade resurser kan göra med vilja, hårt jobb, smarta vägval och lite galenskap. Det viktiga är att vi skapar genuina och positiva upplevelser hos våra medlemmar och besökare, det är så vi står starka som klubb över tid. Jag är glad att få vara en del i det som händer på Katrineholms Golfklubb och vill påstå att vi är Club TEAM of the Year. Det får bestämt bli stor personalfest hemma hos mig i vår för att fira detta”, säger Marcus.

Mer om nomineringarna och tävlingen kan läsas på GAFs egen hemsida: http://www.gafsverige.se/sv/medlem/club-manager-of-the-year

De fem finalisterna: http://www.gafsverige.se/sv/news/club-manager-of-the-year-kandidaterna-2016

 

Även om det redan känns som en vinst så önskar vi Marcus extra lycka till den 7e mars och ser fram emot ett fantastiskt 2017 tillsammans!

//Lars Hultström med styrelsen

 

För mer information: Lars Hultström, Ordförande: lars@forssateri.se 

Kommentarer

Fler artiklar