Graden projektet startar på måndag 4e maj

En strategiskt viktig insats på 9-hålsbanan och hål 10

På måndag kommer vi stänga ned greenerna på 9-hålsbanan och på hål 10 enligt tidigare kommunikation. Anledningen är att vi kommer köra med en graden maskin som det heter, vilken djupskär ned ren, torkad sand ca 3cm ner i greenytan. Syftet är att motverka organiskt material som byggs upp i ytan och som försämrar dräneringen i greenen och också försämrar gräsets möjlighet att växa fritt och må bra. Insatsen kan ses som en minrenovering av våra greener för att säkerställa att 9-hålsbanan håller riktigt bra kvalité framöver. Anledningen till att vi också gör insatsen på 10ans green är att denan green anlades tillsammans med 9-hålsbanan och har samma såbädd. Denna såbädd är generellt för tät och för hård för att vara optimal och en icke önskvärd biprodukt av detta är mer mossangrepp t.ex. 

På 9-hålsbanan gäller bollränna, P-greener och reducerad greenfee under läktiden. Vi kommer också minska greenfee en smula på 18-hålsbanan givet P-green på 10an. Läktiden är svår att bedömma och beror mycket på vädret och hur växtvänligt det blir framöver, men vi räknar med minst 2 veckor. 9-hålsbanan har bollränna initialt inlagt i systemet till 21a maj så får vi se hur banan läker.

Man gör graden 1-3 år i rad för att "minirenovera" greenerna och få dem tillbaka till fullgod och välmående status. Det är är således troligt att vi gör om instasen i höst eller 2021 igen för att få greenerna dit vi vill ha dem. Projektet är ett resultat av analys och prover tillsammans med SGFs experter. 18-hålsbanan har generellt en mer anpassad och bättre lämpad såbädd, har mer intensiv skötsel under året och således har vi inte behov av något gradenprojekt här enligt SGF.

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Öppning 2021 2021-03-23
Vårstämma 29e mars 2021-03-03
Klubbhus - vi har ett koncept 2021-02-10
Vinnarna är dragna 2021-01-11
God Jul & Gott Nytt År 2020-12-18