Bli medlem & avgifter

Är du intresserad att börja spela golf, spelar du redan golf och är intresserad att bli medlem eller har du frågor om medlemskap i Katrineholms Golfklubb är du hjärtligt välkommen att kontakta oss. Välkommen till Årets golfklubb 2017, en öppen klubb till för alla, stora som små, med det lilla extra...fantastisk golf. Eller varför inte titta ut till oss på Jättorp, så berättar vi mer och du kan själv se hur vår fina bana och anläggning ser ut och sker det under säsong kan vi verkligen rekommendera vår restaurang för en lunch.

Är du helt ny till golfen?

Genom vår PGA utbildade pros Daniel Tillnell och Natascha Nordholm erbjuder vi nybörjarpaket med siktet inställt på Grönt kort för alla som inte provat på golf tidigare. Här erbjuds också golflekis och knattegolf för de allra yngsta. Kolla in Daniels och Nataschas egen sida Shop & Träning, så hittar du mer information och priser för deras kurser för hur du kommer igång. Vänligen notera att första årets medlemsavgift är rabatterad och billigare än nedan avgifter.

Nedan hittar du våra medlemskategorier och årsavgifter. Tveka inte att kontakta oss - vi hjälper dig att komma vidare!

Kansliet: 0150 - 392 70
Email: info@katrineholmsgolf.se

http://www.katrineholmsgolf.se/se/pro-shop

Avgifter 2024

Fastställda på höstmötet 2023-11-27

Avgifter 2024

   
  Totalavgift 2024 Krav på spelrättsbevis vid 30år
Senior över 25år 6 950  JA 
Senior med hyrd spelrätt* 7 750  NEJ 
Vardagsmedlem** 5 650  JA 
Non-resident*** 4 500  JA 
Senior 87+ 4 350  JA 
Ung senior 22-25 4 500  - 
     
Heltidsstuderande tom 28år 3 300  - 
     
Äldre junior 18-21 2 000  - 
Junior 12-17 1 700  - 
Knatte 5-11 800  - 
     
Lågfrekvent 5**** 2 700  NEJ 
Lågfrekvent 10**** 4 400  NEJ 
Passiv 600  NEJ 

 

I ovan totalavgifter ingår medlemsavgift om 600kr + spelavgift + städavgift om 200kr från och med 18 år.

 

Golfbilshyror medlem  
18-hålshyra vardag 350kr
18-hålshyra helg/helgdag 400kr
9-håls hyra 50% rabatt
   
Heldagshyra vardag 450kr
Heldagshyra helg/helgdag 550kr
   
Uppvisande av läkarintyg 18-hål (inkl heldag)  100kr rabatt 
Uppvisande av läkarintyg 9-hål  50kr rabatt
   
Klippkort 10 tillfällen alla dagar 3 300kr (2 800 kr)
Klippkort 10 tillfällen alla dagar med intyg 2 300kr (1 800 kr)

Hyra av golfbil och vagn kan endast ske under receptionens öppettider. Du som har aktivt spelrättsbevis erhåller rabatt vid köp av klippkort på golfbil (se priser i parantes ovan). B-körkort krävs för att köra golfbil.

Övriga hyror  
Normalt skåp / stort skåp 600:- / 800:-
Elplats 900:-

 

Förändring av medlemskap

Medlemmar som innehar ett aktivt spelrättsbevis skall meddela klubben senast 31a oktober om man avser byta medlemskategori till nästkommande år.

 

Återbetalning av avgifter

Klubben har en årsavgiftsförsäkring som täcker årsavgifter vid plötsliga eller oförutsedda olyckshändelser. Försäkringen täcker inte saker som var kända vid betalningstillfället. Betalda avgifter återbetalas ej av klubben i något fall utanför det som täcks av försäkringen, vilket är i linje med övriga klubbar inom Golfsverige. Kontakta kansliet för hjälp med försäkringsförfarandet.

Aktivt spelrättsbevis

För aktiva seniormedlemmar krävs aktiva spelrättsbevis från och med 30 års ålder enligt ovan tabell. 

Vad gäller för nya medlemmar som är över 30 år?

  1. Är du helt ny till golfen och går med i klubben efter din gröna kort kurs så spelar du första året som fullvärdig medlem utan krav på spelrätt. Du måste dock införskaffa spelrättsbevis innan 31a oktober under ditt första år i klubben om du vill spela som fullvärdig med spelrättsbevis under kommande säsong. Införskaffas inte spelrättsbeviset i tid ligger man kvar som fullvärdig med hyrd spelrättsbevis kommande år.
  2. Har du redan ett golf-id och byter klubb eller återtar ditt golfspel så skall spelrättsbeviset införskaffas direkt i samband med din aktivering av ditt medlemskap i klubben, om du väljer en medlemsform med krav på spelrättsbevis.

På klubbens hemsida, under huvudmeny Medlem, finns en förmedlingssida (spelrätter till salu) upplagd för sälj, köp och upplåtelse av spelrättsbevis. Kansliet säljer också spelrätter i de fall inga spelrätter förmedlas på köp/sälj sidan. Kontakta gärna kansliet för ytterligare information.

Förklaringar

* Samma rättigether som fullvärdig senior över 25år fast utan krav på aktivt spelrättsbevis.

** Fritt spel på helgfria vardagar. Vid spel på helgdagar betalas gällande greenfee.

*** För Nonresident-medlemskap krävs att man tidigare som medlem varit bosatt inom regionen (Katrineholms - Flens - eller Vingåkers kommuner) och numer är bosatt utanför densamma.

**** Medlemsform där det ingår 5 (3 på helg) respektive 10 (5 på helg) rundor på 18-hålsbanan. Därefter betalar man greenfee. Man tillåts deltaga i klubbens alla arrangemang och tävlingar (greenfee gäller på tävling om spelpotten är förbrukad). Man har EJ rätt till gäst till medlemsrabatt om 100kr/gäst och man har EJ rätt till rabatt hos samarbetsklubbar. Vid spel på 9-hålsbanan så förbrukas "en bokning" men man erhåller en greenfeebiljett på ytterligare 9-hål av kansliet. EJ krav på spelrättsbevis.

 

Passiv medlem saknar spelrätt på banan, men har kvar sin plats i klubben och har kvar rätten till sitt spelrättsbevis. Vid eventuell kö för medlemskap har passiv medlem förtur att aktivera sitt passiva medlemskap för spel.

Betalningsalternativ

  • Hela beloppet betalas på fakturans förfallodag.

  • Är ni flera i familjen kan fakturorna delbetalas på förfallodag respektive en månad senare.

  • Avgiften kan betalas med MoreGolf Master Card, som är SGF's Golfkort för medlemmar i golfklubbar. Ansökningshandlingar på moregolf.golf.se

  • Autogiro 12 mån: Klubben debiterar ditt konto en gång i månaden över 12 månader. Adminsitrationsavgift utgår med 180kr (15kr/månad).
  • Autogiro kvartal: Klubben debiterar ditt konto en gång i kvartalet (slutet på kvartalets första månad). Adminsitrationsavgift utgår med 100kr (25kr/kvartal).
  • Autogiro 6 månader: Klubben debiterar ditt konto en gång per månad januari-juni. Adminsitrationsavgift utgår med 120kr (20kr/månad jan-jun).


Hur gör jag för att anmäla autogiro?

Att anmäla autogiro går snabbt och enkelt. Du ger ditt godkännande till klubben och vi kommer i samband med medlemsfaktureringen skicka ut en avisering som detaljerat beskriver när och hur mycket som kommer dras från ditt konto.

Om du inte hinner eller glömmer bort att anmäla att du vill ha autogiro innan vi fakturerar 2023 års avgifter (början december 2022) så löser vi det ändå. Vi krediterar då den utställda fakturan och ställer ut en ny autogirofaktura med aviserade avgifter där den första debiteringen justeras så att ”missade betalningar” hinns ifatt. Exempel: Väljer du autogiro 12 mån i februari så kommer två månadsbetalningar plus adminavgifter dras från ditt konto i februari, innan det dras normal avgift igen i mars.

Du ger ditt autogiromedgivande till klubben på något av följande sätt:

  1. Enklast gör du det direkt i din internetbank. Du väljer ”Jättorp Golf AB” som leverantör att godkänna för autogirobetalningar på ditt konto, här kan du enbart anmäla 12 månaders betalningsfrekvens.
  2. Du fyller i ett fysiskt papper som vi har på kansliet och välj din betalningsfrekvens.