Katrineholms Golfklubb - Nyhetsbrev v21
Anmäl dig till Vårslaget - vinn en weekend för två på Svenska Kulturpärlor
Hej alla medlemmar, nu är det verkligen dags för årets första singeltävling och det på vår bana som är i toppskick! Var med och njut av en skön golftävling, lite trevligt prat kring klubbhuset och chansen att vinna en weekend för två på en av Svenska Kulturpärlors anläggnignar. Söndagen 1a juni smäller det och vi spelar över fyra klasser (A-D). Över hela tävlingen så har vi HIO sponsring av Svenska Kulturpärlor där alla som gör en HIO under tävlingen vinner ett weekendpaket på valfri anläggning hos Svenska Kulturpärlor. Vad sägs om afternoon tea, lite promenad i slottsparken, fyra rätters middag, duntäcken och en välsmakande frukostbuffé...helt gratis? Bara det är anledning nog att anmäla sig direkt!

  Anmäl dig till Vårslaget här  
 
Nu startar "Kom igång golfen" för alla som vill ha en liten kick-start på säsongen och sitt golfspel
Är du ny till golfen? Har du precis fått ditt gröna kort? Har du haft ett uppehåll från golfen och vill hitta tillabka på ett smidigt sätt? Känner du att bara vill ha lite mer tid på banan med våra tränare för att utveckla ditt golfspel? Vill träffa nya medlemmar under enkla och sociala omständigheter där vi är ute tillsammans för att ha kul?

Chansen är att du svarat ja på någon av frågorna och då är Kom igång golfen något vi tycker du ska testa på? Tillsammans med våra tränare Daniel & Clas och golffaddrar så går vi ut tillsammans och spelar golf, lär oss några bra golftips och umgås. Enkelt, snabbt, trevligt och ett lysande sätt att få enkla, gratis tips på din väg till ett roligare och mer givande golfspel.

Kom igång golfen spelas måndagar och vi börjar på måndag 2a juni kl 17:30. Det kommer strax upp en specifik sida på vår web om detta. Du kommer kunna anmäla dig där eller så skickar du din anmälan direkt till Daniel på nedan knapp (daniel.tillnell@golfstorepro.com)

  Anmäl dig till Kom igång golfen redan nu!  
 
Vår bana utsätts för ca 600 nedslagsmärken.....om dagen. Orörda är de som öppna sår i våra greener. Att vi alla hjälps åt att vårda våra greener genom att laga alla våra egna nedslag men även de nedslagsmärken vi ser olagade på green, är faktiskt jätteviktigt för banans kvalité under en säsong. Bra greener leder till nöjdare spelare, bättre rykte, fler medlemmar och fler gäster och i slutänden en mer välmående klubb.

Här är en riktigt bra film av Ove Sellberg för er som känner er lite osäkra på hur man egentligen lagar ett nedslagsmärke. För att krångla till det så finns det självklart ett rätt sätt och ett fel sätt som skadar gräsets rötter. Kolla in filmen och känn dig som en "nedslagsfixarvärldsmästare" nästa gång du spelar!

  Riktigt bra film som visar hur man lagar nedslagsmärken!  
 
Juniorerna rapporterar från Landeryd
20 Juniorer samt 4 st vuxna fanns samlade på backavallens parkering fredagen den 2:a Maj för avresa mot träningsläger i Linköping. I 3 st minibussar och en bil begav vi oss mot Vesterby golfklubb där vi skulle spendera förmiddagen med träning, äta lite lunch och avsluta med 18 hål tävlingspel. Vesterby GK hade en trevlig anläggning med väldigt bra träningsmöjligheter, så vi kände att vi verkligen hade hamnat rätt.  Efter rundan på fredag valde många att...

 

  Läs mer om juniorlägret här  
 
 
Gör som proffsen - skaffa golfsolglasögon från Synsam
Nordea Masters är ett av Sveriges största sportevent och en möjlighet för oss att prata om hur viktigt det är att skydda synen när man vistas mycket utomhus. Eftersom 80 procent av alla intryck kommer via ögonen är synen människans viktigaste sinne – inte minst i samband med idrottssammanhang, säger Peter Herte, marknadschef på Synsam, Nordens ledande optikkedja. Synsam skräddarsyr just dina golfglasögon för maximalt skydd, passform och slipning vid behov. Välkommen in!

  Besök vår Partner Synsam i Katrineholm för att skydda dina golfögon i sommar!  
 
 
Klubbkvällen 30e maj...några platser kvar
Vår första Klubbkväll med proffsig ölprovning och golfburgarbuffé går av stapeln 30e maj. Det finns några få ynka platser kvar för de som missat att anmäla sig.


Säg Hej! till våra två nya medarbetare
Denna säsong säger vi Hej! till Janne och Stefan som kommer arbeta permanent med städ och reparationsarbete på vår anläggning under 2014. Janne och Stefan är säsongsanställda från Samhall tillsammans med Arbetsförmedlingen och kommer utgöra en rejäl och välkommen kapacitetshöjning för att hålla rent och snyggt på klubben. Tack vare detta upplägg får vi 100% kapacitetsökning på städ under säsong till samma kostnad som föregående år.

Hälsa gärna Janne och Stefan Välkomna till Jättorp när du springer på dem kring klubbhuset!