Katrineholm Open stundar - här allt du behöver veta och mer (givet fel på föregående nyhetsbrev så kommer lite repetition)
Slottsgolfen är här
Nu är den här - Slottsgolfen 2014. Fyra banor, härlig Sörmländsk natur, fantastiska slott, god mat och fyra dagar att minnas. Bör upplevas!

  Information, anmälan, tävlingsbestämmelser mm  
 
Klubben bryter ny mark
Klubben går mot nya höjder! Vårt fantastiska år fortsätter i samma takt som det började. Vii har nu brutit ny medlemsmark och springer med stora kliv över 1500 strecket i antalet medlemmar. Vi fortsätter växa mot golftrenden i Sverige och vi säger TACK till alla medlemmar som väljer att lägga sin tid hos oss.

Håll nu hårt i kepsen i sommar....det blåser medvind!

  Vill du hänga lite med oss på Facebook och gilla vår framfart? 500+ nya likes på två veckor...kanske 1000 innan sommaren är slut?  
 
Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson
I år satsar vi mer än någonsin! Vi är först i Sverige (troligen hela Norden) med att erbjuda segraren ett wild card till Europatouren. Vi höjer prissumman till 400 000kr givet den goda ekonomin i tävlingen och vår vilja att demonstrera för golfsverige att vi är en kraft som går mot strömmen. En av de tävlande är trefaldiga Europatourvinnaren Pablo Martin Benavides och vi har fler tävlingsanmälningar än någonsin. Välkommen på årets golffest!

Klicka på länken nedan för att läsa om vad som gäller under tävlingsveckan på vår anläggning.

  Läs här om vad som gäller under tävlingsveckan  
 
Se hit alla ungdomar - på måndag lagar vi tävlingsbanan
- Samling kl 17:00 måndag 30e juni på klubben. 
- Ungdomar, personal, styrelse och hemlig gäst kommer vara med
- Banpersonalen har förberett med bilar, sand, spadar mm och huvudsyftet är att laga torv på fairway.


Vi samlas, fixar lite, snackar lite strunt och kollar in den grymma tävlingsbanan! Vi syns på måndag!!

 
Vi säger grattis!
Stort grattis till vår egen Viktor Gogman, segrare i Robert Karlsson Junior Open. Riktigt roligt med en av våra egna som fick stå högst på pallen i år. Härligt spelar Viktor och vi önskar mera medvind under året!

I KM Foursome stod pappa Fredrik Plan och son Rasmus Plan som klara segrare efter 71 slag. Vi lyfter på hatten och medger att er familjekombination är svårslagen!

 
Det bubblar och pyr...Katrineholm Open står vid dörren
Det är snart dags och alla på klubben börjar snöra på sig sina snabbaste skor. Förväntan är på topp! Här nedan kommer lite kort info av vad som händer praktiskt på banan och hur den mår.

Nu är vi på gång! Banteamet och insatsstyrkan kör nu stenhårt med de sista förbättringsarbetena och allmän uppfräschning av banan. Vi har dressat för två veckor sedan och vältat i mängder. Vi ligger på en klipphöjd på 3.2mm på greenerna. Maskinerna har precis varit inne på verkstaden och det slipas klippaggregat för fullt. Vi kryper nu ned ännu mer i klipphöjd på greenerna till 3mm och ligger på cirka 9 i stimp med en målbild att ha 10 vid tävling. Samtidigt kommer ni alla märka att vi har släppt upp ruffarna en hel del. Vi ligger på ca 9cm ruff och banan kommer i helgen spelas svårare än normalt. Vi väntar en del regn i början på nästa vecka så vi måste hålla uppe tempot för att ha en härlig och snabb bana hela kommande vecka.

Funktionärsgruppen träffades förra veckan för en genomgång med tävlingsledaren Ingela Lindell. Det kändes som en hel del rutin i rummet och alla var komfortabla med allt som komam skall. Vi kör nu lite Äkta Make tävling i helgen med sköna priser och laddar inför måndagskvalet!

Imorgon grillar vi gris! Det är knökfullt!
Klockan är sju på morgonen. En härlig doft av grill börjar sprida sig över hela klubbområdet och för de som slår ut på ettan denna morgon så börjar en viss tvekan att smyga sig på. Ska jag slå ut eller stanna och fråga vad det är för gott som är på gång?

De flesta vet ju vad som är på gång...Katrineholms Golfklubbs Klubbkväll! Kl18:00 avgår våra partnerbussar från Forssjö buss från torget och när ni anländer på klubben så väntar Gunnar med blänkande nya John Deere-maskiner, Göran Zachrisson kommer finnas här och vår egen ordförande med sitt eminenta grillteam som arbetat hela dagen på klubben har förhoppningsvis en smula energi kvar att hänga med i tempot ända in i mål på kvällen.

Det är mer än fullt imorgon och över 100 personer kommer ha en superkväll! Väl mött!

Ungdomar - era nya aktivitetskort finns nu i svarta lådan utanför kansliet
Utanför kansliet i den svarta lådan finns nu era nya aktivitetskort. Dessa fyller ni i varje gång ni är ute och spelar på banan eller tränar. Om vi alla påminner varandra att fylla i dessa så kommer vi samla in massor med pengar till vår ungdomsverksamhet som vi oavkortat kan använda att utveckla träning, läger, anläggningen, ungdomsrum och massor mer.

Ju mer och oftare ni fyller i, desto mer pengar får NI! Fantastiskt eller hur?

Lisa, Daniel och Clas på kansliet berättar gärna mer om ni har några frågor. Vänd er annars till er ledare så kan de berätta mer!

Köp Golfhäftet - över 500 banor till halv greenfee
Golfhäftet är din biljett till halv greenfee på över 500 banor i Norden, Tyskland, Spanien och Portugal.

På kansliet köper du Golfhäftet för 495kr. Det innebär att efter 2-3 rundor börjar du redan tjäna in pengar. Golfhäftet är en fantastisk möjlighet att utforska och spela massor med golfbanor till en riktigt bra peng. Kom in till oss på kansliet så berättar vi mer!

Superrea i shopen under tävlingsveckan
Under tävlingsveckan är det superrea i golfshopen!

Ett perfekt tillfälla att fylla garderoben med allt ifrån pikéer och byxor till kjolar och skor!

Varmt välkomna in till oss på reastart 1 Juli

Blå-gul (gul-blå) gäller som 18-hålsbana / Grön är 9-hålsslinga
Nu när vi jobbat så hårt med vår "gamla" bana inför tävlingen samtidigt som antalet gäster på vår bana ökar så cementerar vi nu hål 1-18 (blå och gul slinga) som 18-hålsbana under vår högsäsong. Vid enstaka tillfällen kommer vi ha hål 10 som första hål för att få lite variation i morgonklippningen i dagg inför tävlingar mm.

Grön slinga gäller således som 9-hålsslinga under sommaren.