logo

Information kring Veckotävlingar samt Herr- och Damcupen

Veckotävlingar

Nu drar det ihop sig till start av 2020 års veckotävlingar. Vi har sedan tidigare kommunicerat att all form av tävlingsverksamhet stängs ned t.o.m 30e juni och vi har ganska strikta order från SGF att inte ha igång GIT tävling i någon form.

Vi har beslutat på klubben att köra våra veckotävlingar då de liknar normalt sällskapspel och vårt beslut är förankrat med både SGF och Sörmlandsförbundet. Beslutet kräver dock stort egenansvar av ALLA er medlemmar som vill delta och vi ber er läsa nedan och följa de riktlinjer som vi har för allas trevnad och säkerhet.

Vi har en plan på digitala scorekort under tävling som möjliggör för alla deltagare att inte behöva springa i shopen för att hämta och lämna scorekort. Detta har dock inte hunnit testats fullt ut av oss på klubben så vi väljer att återkomma på den punkten, när vi vet att det funkar korrekt.

För nu så ber vi alla att vi försöker hantera veckotävlingarna enligt följande:

 

Anmälan och betalning

  • Undvik att vara i shopen så mycket som möjligt. Är man i shopen så håll avstånd till medspelare och personal. Häng inte över disken och vänta på er tur utanför shopen om personalen anser att shopen är full.
  • Du anmäler dig genom att ange namn och golf-id muntligt till personalen. Du blir då inlagd i tävlingen av klubbens personal i shopen. Vi använder inte några manuella, skrivna anmälningsprocesser i dagsläget.
  • Betala avgiften med SWISH – ange namn och golf ID i betalningen. Stora Swishaffisher med nummer och QR kod sitter på och utanför shopen. Betala manuellt i shopen endast om du måste. (Swishbetalningarna stäms sedan av mot startlistorna)
  • Efter anmälan blir man indelad i A eller B-klass och klasserna delas in ca 50/50 av tävlingsledningen baserat på HCP.

 

Score och resultat

  • Scorekort hämtas med fördel med handske i brevlådorna vid 1a tee eller delas ut av shoppersonalen
  • Efter avslutad rond så lämnas scorekorten i greenfeeinkastet till vänster om shopdörren
  • Enligt tidigare Corona-kommunikation krävs ingen signatur av markör utan endast en muntligt ok räcker för att en score ska gillas av tävlingsledningen.

Herr och Damcupen 2020

Nu är det dags för årets matchspel att dra igång!

Unga som gamla ställs emot varandra i en svettig intensiv kamp under tävlingsformen matchspel!

Det har frågats om den en hel del och man märker att det kliar i folks fingrar om att få lira shopens matchspel!

Det går till likadant som tidigare år, respektive motståndare tar kontakt med varandra och planerar en valfri dag och tid att spela sin match på. Matchen ska spelas klart mellan angivna datum för att det så smidigt som möjligt ska rulla vidare utan att man får vänta!

När man spelat klart sin match meddelar man resultatet till shopen.

Först till kvarn är det som gäller då det bara finns 32st platser i herrcupen och 16st platser i damcupen. Max hcp damer är 36.0 och herrar 28,0. Har du ett hcp över detta går det också bra att anmäla sig men du får tillgodoräkna dig 36,0 damer och herrar 28,0

Anmälan görs direkt via mingolf.se, men det går även jättebra att anmäla sig via mail info@katrineholmsgolf.se

Sista anmälningsdag är 15 maj kl 12:00

Herrar spelar tee 4 (juniorer under 12 år samt herrar över 70 har att välja tee 2).

Damer spelar tee 2

Anmälningsavgift: 150kr som ska vara betald innan man spelar första omgången. Går bra att swisha på nummer 123 162 83 61

 

Hälsningar Katrineholms Golfklubb